YSK’dan Gece Saatlerin de Seçim Hakkında Açıklamalar Geldi

YSK başkanı Sadi GÜVEN , seçimin iptal olma sebeplerini açıkladı . Konu ile alakalı 31 Mart’ta yapılan seçimde seçim görevlilerin usulsüzlük sebebiyetinden kaynaklı seçim iptal olmuştur .

Seçim başkanı , sandık müdürleri , sandık üyeleri belli HSK üyelerinden kaynaklı seçim de usulsüzlük olmuştur . Bunun önüne geçilebilmesi için , YSK tarafından yarı İstanbul’a olmak üzere toplam 13 müdür atamadı yapılacak seçimler öncesi . Bu müdürlerin diğer yarısı da farklı illerde görev yapacak .

YSK başkanı , seçimin iptal olmasına sebep olan kişiler hakkında suç duyurusu yapıldığını belirtti.

Kendisine birde hakkında soruşturma açılmış olan kişilerin neden tekrardan görevlendirildiği soruldu . Güven ‘ HSK tarafında temizdir raporu verildi tekrardan görevlerine dönme durumu oldu ama soruşturmalar devam etmekte dedi

Konu bütünüyle alakalı seçimlerde gerekli düzenin olması için gerekli tüm tedbirleri alacaklarını belirten Güven , seçim sonrası soruşturma açılan herkes hakkında tüm işlemleri takip edeceğini belirtti .

tr_TRTurkish
en_USEnglish tr_TRTurkish